Μπαρόζο: Θετικό για την ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη το «όχι» των Σκωτσέζων

Xαιρέτισε το «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκoτίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαρακτηρίζοντάς το «θετικό» για την Ευρώπη και επισήμανε την ισχυρή δέσμευση που επέδειξαν οι Σκωτσέζοι για την παραμονή τους στην ΕΕ.

 

«Χαιρετίζω την απόφαση του λαού της Σκωτίας να διατηρήσει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Μπαρόζο. «Αυτό το αποτέλεσμα είναι θετικό για την ενωμένη, ανοιχτή και ισχυρότερη Ευρώπη την οποία πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Σε σχόλιό του, το οποίο προφανώς αναφερόταν στις εκκλήσεις στη Μ. Βρετανία για αποχώρηση από την ΕΕ, ο Μπαρόζο υπογράμμισε:

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι στη διάρκεια της συζήτησης τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση και ο λαός της Σκοτίας επανειλημμένως επέδειξαν την ευρωπαϊκή τους δέσμευση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση της Σκωτίας, στους τομείς ευθύνης της, οι οποίοι είναι σημαντικοί για το μέλλον της Σκωτίας, περιλαμβανομένων των τομέων εργασίας και ανάπτυξης, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος και αυστηρότερων ρυθμίσεων».