Μπερντ Λούκε: Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε με δηλώσεις του κατά της Ελλάδας με μια συνέντευξή του στην εφημερίδαStuttgarter Zeitung επανέφερε το θέμα…  της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς η χώρα «είναι υπερχρεωμένη».

Ειδικότερα, σε μια μικρή συνέντευξη-κόλαφος για τη χώρα μας, υποστηρίζει: «Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να μειωθεί το χρέος με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Για τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το κούρεμα είναι λύση. Το AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» δηλώνει ο κ. Λούκε, για να προσθέσει πως «οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετικές και σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηροί όροι λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».

Ο Γερμανός επικεφαλής του AfD υποστηρίζει πως «είναι λάθος να αναβάλλεις διαρκώς το χρονικό ορόσημο για την τήρηση των στόχων του ελλείμματος. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ έχει αποτύχει να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί για κίνδυνο από τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρότεινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.