Μπλόκο αγροτών στα Τέμπη από Τετάρτη

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στα στρατηγικής σημασίας Τέμπη θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο με τη συμμετοχή πλήθους αγροτών από 40 χωριά του νομού..

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται και άλλα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας συμμετείχε στην συνεδρίαση τους Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η 20η Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί.

Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας συνεχίζει την συγκέντρωση τρακτέρ που ξεκίνησε από χθες στις πλατείες των χωριών.

Τη Δευτέρα στις 19:00 στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό. Το σημείο συνάντησης τους πάντως, είναι ο κόμβος της Νίκαιας.