Μπορεί να μην βρεθούν ποτέ όλα τα θύματα της μοιραίας πτήσης

Ακόμη και μήνες μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων της Germanwings, μέχρι τα προσδιοριστούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς φυσικά εγγυήσεις πως θα βρεθούν όλα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Bild.

 

Ο επικεφαλής του Ποινικού Ινστιτούτου Ερευνών της γαλλικής Εθνικής Χωροφυλακής δήλωσε πως οι ιατροδικαστικές ομάδες θα χρειαστούν μεταξύ 2-4 μηνών για να ολοκληρώσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης DNA, σύμφωνα με την Bild.

Ακόμα και τότε, «δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε όλα τα θύματα» δήλωσε ο συνταγματάρχης Φρανσουά Ντάουστ.

Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο το αεροπλάνο συνετρίβη σε πλαγιά βουνού στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα έχει παρακωλύσει σημαντικά την ταυτοποίηση των λειψάνων των 150 ατόμων που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Οι ομάδες περισυλλογής που βρίσκονται στον τόπο της συντριβής δηλώνουν πως δεν έχει βρεθεί ούτε ένα σώμα άθικτο.

Περίπου 78 διαφορετικά προφίλ DNA έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα από τα περίπου 400 μέλη σωμάτων, αν και κανένα δεν έχει συνδεθεί άμεσα με τα θύματα. Τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων έχουν κληθεί να δώσουν δείγματα DNA στις ιατροδικαστικές ομάδες για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των πτωμάτων.

 

Οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καταλάβουν για ποιον λόγο ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, Αντρέα Λούμπιτς, το έριξε επίτηδες. Ο καταγραφέας φωνής δείχνει πως κλείδωσε τον πιλότο εκτός του πιλοτηρίου και πως εκ προθέσεως έριξε το αεροπλάνο στις πλαγιές των Άλπεων.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν την Δευτέρα πως ο Λούμπιτς είχε υποβληθεί σε θεραπεία κατά το παρελθόν για αυτοκτονικές τάσεις, αν και δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε τέτοιες τάσεις την στιγμή της συντριβής.

 

Πηγή: Sky News