Μπουτάρης: Να προστατεύσει η Κυβέρνηση το δημόσιο χαρακτήρα της TV 100

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ελπίδα ότι η κυβέρνηση και η Βουλή θα προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100) και θα δεχθεί τις τροπολογίες με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της ως “Δημοτικής Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης”, καθώς και η εξαίρεσή της από τη διαδικασία “εξαγοράς” της άδειας λειτουργίας της μέσω δημοπρασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Περαιτέρω, τονίζει ότι η TV100 υπερκαλύπτει όλα τα τεχνικά κριτήρια του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την αδειοδότησή της, “καθώς απασχολεί 115 άτομα και καλύπτει με επάρκεια την τοπική και περιφερειακή ειδησεογραφία”. “Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της κυβέρνησης να απαιτεί τη μετατροπή της σε Α.Ε. Μία τέτοια εξέλιξη θα την εξισώσει με τα υπόλοιπα εμπορικά τηλεοπτικά δίκτυα, θα πλήξει ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της και θα την οδηγήσει μαθηματικά στο μαρασμό και την απαξία”, επισημαίνει.

Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης υπογραμμίζει: “Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αποκέντρωση προς τις  περιφέρειες,  η κυβέρνηση, ουσιαστικά, καταργεί περιφερειακούς  σταθμούς και δημοτικές τηλεοράσεις. Ουσιαστικά καταργεί και το μέσο  που “έσπασε” το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης, την Δημοτική  Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (και μάλιστα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή  διαβούλευση – συζήτηση – συνεννόηση). Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται περιφερειακά και αυτοδιοικητικά τηλεοπτικά μέσα  δείχνει την πραγματική βούληση και τον πραγματικό “χαρακτήρα” μιας κυβέρνησης που μόνο κατ’ επίφαση φαίνεται πως υπερασπίζεται το καλό της περιφέρειας”.