Χανιά: Τουρίστες εξηγούν γιατί διάλεξαν την Ελλάδα για διακοπές -«Είναι πολύ ασφαλής» [βίντεο]

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων η πρώτη πτήση τσάρτερ, εγκαινιάζοντας την τουριστική σεζόν.

Θερμή ήταν η υποδοχή στους τουρίστες που έφθασαν στα Χανιά σήμερα (01/07) το πρωί, με την πρώτη πτήση απο το εξωτερικό μετά από περίπου τρεις μήνες. Στο αεροδρόμιο των Χανίων, στις 09.50, έφτασε η πτήση FR 5337,με 126 άτομα από τη Λιθουανία και συγκεκριμένα το Βίλνιους. Μόλις οι τουρίστες κατέβηκαν από το αεροσκάφος, υπεβλήθησαν στα τεστ για τον κορωνοϊό στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του αεροδρομίου. Να σημειωθεί πως στο αεροπλάνο της δεύτερης πτήσης στις 11:50 απο το Βερολίνο επιβαίνουν 164 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιοτο προηγούμενο Σάββατο είναι ανακοινώσει πως σε ημερήσια βάση θα λαμβάνονται από τους επισκέπτες που θα φτάνουν Χανιά 275 δείγματα για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού.

Όπως είπε, η επιλογή θα γίνεται βάσει συγκεκριμένου αλγόριθμου και όχι τυχαίας δειγματοληψίας. Βάσει του αλγόριθμου αυτού θα επιλέγονται ποιοι θα τεστάρονται για Covid 19 και μέσα σε 24 ώρες θα έχουν τα αποτελέσματα.
Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα οι επισκέπτες που έχουν υποβληθεί σε τεστ θα παραμένουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους.

Τουρίστες εξηγούν γιατί επέλεξαν την Ελλάδα ως καλοκαιρινό προορισμό
Οι τουρίστες δήλωσαν, ότι επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους καθώς είναι μία ασφαλής περιοχή ενώ τόνισαν ότι η Ελλάδα γενικότερα διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, οπότε και είναι ένας ασφαλής προορισμός. Ήρθαμε στην Κρήτη φέτος «επειδή είναι πολύ ασφαλές. Δεν υπάρχει κορωνοϊός. Επίσης ερχόμαστε από τη Νορβηγία όποτε είναι το ίδιο», είπε ένας από τους τουρίστες.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι έχουν λάβει μέτρα για να προστατευτούν ενώ και στα ξενοδοχεία τηρούνται τα πρωτόκολλα, οπότε και δεν ανησυχούν. Στόχος τους είναι να χαλαρώσουν και να περάσουν λίγες ημέρες ξενοιασιάς, παραμένοντας όμως ασφαλείς.


Πηγή: iefimerida.gr