Χαράλαμπος Περβανάς : Η πραγματική, είδηση είναι ότι ο «λαός υποφέρει»

Μπορεί η τουρκική προκλητικότητα και η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού να μονοπωλούν τα δελτία ειδήσεων, η πραγματική, όμως, είδηση είναι ότι ο «λαός υποφέρει». Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση είναι απούσα και αδιάφορη απέναντι στα οικονομικά προβλήματα του κόσμου. Η οικονομική στήριξη έχει γίνει ανέκδοτο και τα μέτρα αναστολής πληρωμών που εφαρμόζονται είναι φτωχά και αναποτελεσματικά.

Ο λογαριασμός θα έρθει «μαζεμένος» και τα συσσωρεμένα χρέη θα «πνίξουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό που μετρά ήδη τις πληγές των τελευταίων ετών. Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση, αν θέλει να διατηρήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα των τελευταίων μηνών. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει επαναπαυθεί στα θετικά νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλά η τραγική κατάσταση της οικονομίας και η εντεινόμενη δυσκολία του κόσμου να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά του μπορεί πολύ γρήγορα να φέρει ανατροπές.

Η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για τα θέματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, όχι με «ασπιρίνες», αλλά με γενναίες και αποτελεσματικές ρυθμίσεις και να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και την προστασία του εισοδήματός του και της περιουσίας του. Σε διαφορετική περίπτωση η διαφαινόμενη οργή και αγανάκτηση του λαού, που αφέθηκε για μία ακόμα φορά στη μοίρα του, θα φανούν όχι μόνο στους δημοσκοπικούς αριθμούς αλλά και στους δρόμους.