Χαράλαμπος Περβανάς – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” (ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΙ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ)

του Χαράλαμπου Περβανά
Πρόεδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Η αναποτελεσματικότητα των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης κατά της πανδημίας είναι τραγική. Ένα τσούρμο «ειδικών» μαζί με τους κυβερνώντες παρατείνουν τον εγκλεισμό των πολιτών και το κλείσιμο της αγοράς «μαγειρεύοντας» τα νούμερα των κρουσμάτων ανάλογα με τις προθέσεις τους. Είναι φανερό ότι κήρυξαν πόλεμο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εμμονή του σκληρού lockdown είναι η απόδειξη της κυβερνητικής αποτυχίας και όχι μόνο. Είναι ταυτόχρονα αποτυχίας της αντιπολίτευσης, που είναι ανύπαρκτη και συνεπώς συνένοχη. Γιατί η Ελλάδα έχει το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη και από τα σκληρότερα παγκοσμίως. Πολλοί νομικοί, μεταξύ αυτών και η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μέτρα που υπερβαίνουν τα συνταγματικά όρια και αντίκεινται στο σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβερνητική ισοπεδωτική μανία, με την εργαλειοποίηση της πανδημίας, με τους διορισμένους «ειδικούς» και με διαχρονικό της σύμμαχο το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο. Μοιράζει χρήμα στους ημέτερους μα ψίχουλα στους νέους ανέργους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βλέπουν τον τζίρο τους στα τάρταρα και τα χρέη να συσσωρεύονται.

Η κυβέρνηση «πνίγει» την αντίθετη άποψη με τα πληρωμένα κανάλια και καταστέλλει με πρωτοφανή αστυνομική βία κάθε απόπειρα διαμαρτυρίας. Η χώρα μας σε σχετική πανευρωπαϊκή έρευνα κατέχει την τελευταία θέση, μαζί με την Βουλγαρία, στην ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση. Τα ΜΜΕ κάθε τύπου έλαβαν με τη «λίστα Πέτσα» ήδη 20 εκατ. ευρώ, ενώ ετοιμάζονται να πάρουν άλλα 18,5 εκατ. ευρώ για να στηρίξουν δήθεν την κυβερνητική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Μαζί με την αναστολή καταβολής του τιμήματος των αδειών, το όφελος, ιδίως στα σαθροκάναλα, υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, η πρακτική έδειξε ότι τα ΜΜΕ λαμβάνοντας τον πακτωλό χρημάτων λειτουργούν ως κυβερνητικά φερέφωνα και ως προέκταση της κυβερνητικής φωνής, φιμώνοντας κάθε άλλη ελεύθερη άποψη και γνώμη.

Επομένως, “λεφτά υπάρχουν”, αλλά για τους συνήθεις ύποπτους που εναγκαλισμένοι με την κυβέρνηση θριαμβολογούν για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, αποσιωπώντας εγκληματικά για τη φτωχοποίηση των πολιτών, την ανασφάλεια και την έλλειψη μέτρων στην υγεία. Η κυβερνητική λύσσα για τον εμβολιασμό των πολιτών περνάει πρώτα από τον «εμβολιασμό» των αδηφάγων ΜΜΕ με πολλά εκατομμύρια, που λείπουν από την ελληνική οικογένεια.

Η “εμπιστοσύνη” όμως των πολιτών στα “κεντρικά” ΜΜΕ καθημερινά μειώνεται, ενώ εναλλακτικές οδοί ενημέρωσης υπάρχουν πολλές. Η συσπείρωση των πολιτών σε οργανωμένες ομάδες ενημέρωσης, συνεργασίας και κοινωνική δράσης, όπως ο Σύλλογός μας, αυξάνεται. Και εμάς δεν μπορούν να μας φιμώσουν.
“Καλή Χρονιά” λοιπόν σε όλους, και ένα Ευτυχισμένο 2021 μ.Χ., με κάποιες βέβαια ιδιαίτερες επιφυλάξεις. Γιατί ο προσωρινός θρίαμβος κάποιων είναι σίγουρο ότι δεν θα διαρκέσει πολύ και αναπόφευκτα θα τους οδηγήσει και εκείνους στις ίδιες καταλήξεις τόσων και τόσων άλλων που αδιαφόρησαν για την έλλειψη δικαιοσύνης και την οργή των πολλών. 

Χαράλαμπος Περβανάς

Πρόεδρος ΣΔ&ΠΚΒΕ