Χημικά στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Χρήση χημικών έκαναν ανδρες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, όταν αγρότες που πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κινήθηκαν προς το μέρος τους.

Συγκεκριμένα, τα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν μερίδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στη Βουλή, αν και λίγο νωρίτερα είχε μπει στο Κοινοβούλιο αντιπροσωπεία τους, για να επιδώσει ψήφισμα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.
Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ένας εκ των συγκεντρωμένων έκανε λόγο για ξεκλήρισμα αγροτών και κτηνοτρόφων και πρόσθεσε πως τα μέτρα που προωθούνται είναι δυσβάσταχτα.

Αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα και στο υπουργείο Οικονομικών.

Κλειστοί λόγω της συγκέντρωσης είναι πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής, ενώ η Τροχαία θα προχωρά και στο κλείσιμο άλλων δρόμων, ανάλογα με την εξέλιξη της κινητοποίησης.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία κατεβαίνουμε με περισσότερα από 40 λεωφορεία», δήλωσε χθες, εν όψει της κινητοποίησης, ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το «παρών» αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών λαμβάνουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.