«Χειροπέδες» σε 67 άτομα στη Θεσσαλονίκη

car21

Στη σύλληψη 67 ατόμων και στη βεβαίωση 22 παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο διήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Κρατικού Αερολιμένα και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

(10) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

(11) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων:
Ø      59χρονη αλλοδαπή που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών, για απάτη.

Ø      47χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών, για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Ø      28χρονη, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και για κλοπή.

(24) άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

(6) άτομα για υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης (2) αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 37 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημεριανές ώρες την 29-09-2015,  αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα εντός πάρκινγκ εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή της Πυλαίας. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) τηλεχειριστήρια με τα οποία απασφάλιζαν τις κλειδαριές των αυτοκινήτων.

(2) άτομα για απόπειρα ληστείας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν βραδινές ώρες την 29-09-2015, δύο ομογενείς, ηλικίας 29 και 42 ετών, γιατί αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν με χρήση σωματικής βίας, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό από πεζό άνδρα.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Μεταξύ αυτών και 24χρονος ομογενής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (30-09-2015), στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου, καθώς σε αυτοκίνητο όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.500) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

(12) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης (4) ατόμων, σε περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, για παράνομη διενέργεια παιγνίου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο σε ισόγειο χώρο ανενεργού καταστήματος ενός εκ των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η παράνομη διενέργεια του χαρτοπαιγνίου «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα, από τους συλληφθέντες.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (22) παραβάσεις για κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.