Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλογή της κυβέρνησης η φορολόγηση των πολιτών

xristos-karagiannidis

Η φορολόγηση με τον τρόπο που γίνεται είναι σε ένα βαθμό επιλογή της κυβέρνησης είπε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, διευκρινίζοντας όμως πως τα μνημόνια ορίζουν λίγο πολύ τον τρόπο φορολόγησης.

Σχετικά με τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ΑΜΕΑ, ο κ. Καραγιαννίδης είπε ότι έχουν γίνει λάθη και αδικίες και όλοι περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να αποκαταστήσει αυτές τις αδικίες με τις δεσμεύσεις που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο βουλευτής είπε πως έγινε ένας διαγωνισμός με συγκεκριμένους οικονομικούς όρους και η ελληνική κυβέρνηση θα αποκομίσει ένα σημαντικό ποσό, αν και εξέφρασε επιφυλάξεις στο κατά πόσο χτυπιέται η διαπλοκή, καθώς οι πλειοδότες είναι τρεις υπόδικοι και ένας εργολάβος δημοσίων έργων.

Σχετικά με το πότε θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση το νόμο για τη δωρεάν νομική βοήθεια, ο κ. Καραγιαννίδης είπε πως δεν γνωρίζει αλλά σημείωσε πως ο νόμος του κ. Σταθάκη σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα βοηθήσει ουσιαστικά τους κατόχους κόκκινων δανείων, ενώ όσον αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο κ. Καραγιαννίδης τόνισε πως δυστυχώς αυτή η μάχη χάθηκε στη διαπραγμάτευση και ψηφίσθηκε παρόλη τη διαφωνία ακόμα και του υπουργού Δικαιοσύνης.