Χρήστος Τοπαλίδης: Ζητούμε από τον κο Φίλη να ταπεινωθεί

xristos-topalidis-pontioi

“Ζητούμε από τον κο Φίλη να ταπεινωθεί και να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα της γενοκτονίας. Ζητούμε την παραίτησή του”, είπε μεταξύ άλλων στο Radio1d.gr και τις “Πρωινές Κουβέντες” με τον Πάνο Μπουλιώνη και την Κεράσα Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κος Χρήστος Τοπαλίδης, αναφορικά με τις γνωστές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Ο κος Τοπαλίδης, προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Συλλόγων στην πλατεία Συντάγματος αύριο στις 4 το απόγευμα, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και νομικούς τρόπους αντίδρασης.

Ο κ.Τοπαλίδης, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα της γενοκτονίας.

“Ο κος Φίλης, προσπαθεί με επιστημονικοφανή επιχειρήματα να υποβαθμίσει το ζήτημα της γενοκτονίας. Με ποιά επιστημονική ιδιότητα εκφράζεται;” αναρωτήθηκε ο κος Τοπαλίδης, που πρόσθεσε: “Αντιλαμβάνεσθε τι συνέπειες θα έχουν αυτά που ειπώθηκαν από έναν Έλληνα Υπουργό, όταν προσπαθούμε σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων;”.