Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Κολλέγιο Ανατόλια

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια το Anatolia College Christmas Bazaar 2015. Από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ οι μαθητές, το προσωπικό και οι απόφοιτοι θα υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία από τις πιο ιστορικές και  ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες γιορτές του σχολείου και της πόλης. Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Macedonia Hall (στην πλευρά των Λυκείων) και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι θα σερβιριστεί στο Ingle Hall (στην πλευρά των Γυμνασίων). Στις 4:30 ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μπροστά από το Macedonia Hall, ενώ μπάντες μαθητών και η χορωδία του Κολλεγίου Ανατόλια θα παίζουν μουσική στους χώρους του Bazaar.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της  πόλης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT – American College of Thessaloniki) και του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός – Desmos σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία κοινωνικής μέριμνας για να καλυφθούν διαπιστωμένες ανάγκες τους. Επίσης, φέτος παίρνουν μέρος 22 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η παρουσία των μαθητών του σχολείου θα είναι αυξημένη με προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και παρασκεύασαν, όπως φυσικά καλλυντικά, χρηστικά και διακοσμητικά είδη από παλιά αντικείμενα, στολίδια και γλυκά. Παράλληλα τα παιδιά θα παρουσιάζουν πρωτότυπα projects μέσα από τη συμμετοχή τους σε club του σχολείου, με παράδειγμα τα κοσμήματα που θα σχεδιάζουν και θα δημιουργούν εκείνη τη στιγμή σύμφωνα με το DNA του κάθε ενδιαφερόμενου κ.ά..