Χρυσή Αυγή: Ετοιμα τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες -Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Έτοιμα είναι τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Ωστόσο, λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο.

Μετά από συνεννόηση των αρμόδιων Αρχών, το πιθανότερο είναι αστυνομικός να μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Χρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει η πιθανότητα κάποιος εκ των δικηγόρων των καταδικασθέντων να εκφράσει την αντίδρασή του επιθυμώντας παρουσία του πελάτη του στον εισαγγελέα προκειμένου να αναφέρει τις αντιρρήσεις του για τη φυλακή μεταφοράς του.

Η περίπτωση του Γιάννη Λαγού
Παράλληλα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στον Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ελεύθερος για την ώρα, αλλά και με μισθό αν μπει φυλακή
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα στείλει αίτημα στην επιτροπή Γιούρι (επιτροπή δικαιοσύνης) του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία πρέπει να συνεδριάσει και να στείλει το θέμα στην Ολομέλεια. Ωστόσο επειδή η επιτροπή διέπεται από την αρχή της μυστικότητας, κάτι που δεν είναι εύκολο να διασφαλιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω κορωνοϊού), είναι πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης. Εφόσον συνεδριάσουν τα μέλη της επιτροπής, παραπέμπουν το θέμα σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας (γίνεται μία κάθε μήνα). Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να γίνει αυτό πριν από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Ως προς τον μισθό του ευρωβουλευτή, ήδη έχει μειωθεί καθώς μπήκε στον «πάγο» και δεν παίρνει αποζημιώσεις. Aκόμη και αν μπει στη φυλακή όμως, ο καταδικασθείς ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τον μισθό του ευρωβουλευτή, χωρίς τις αποζημιώσεις, ένα ποσό της τάξης των 6.000 ευρώ περίπου τον μήνα.


Πηγή: iefimerida.gr