Χρυσή Αυγή: Ετοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ. -Το σχέδιο για ταυτόχρονη, ακαριαία επιχείρηση

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές των κατηγορούμενων που κρίθηκαν ένοχοι στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις ανακοινώσεις των ποινών, που αναμένονται να γίνουν σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. θα κληθεί να εντοπίσει, να συλλάβει και να μεταφέρει στις φυλακές όσους επιβληθούν ποινές χωρίς αναστολές, ύστερα από την εξέταση των ελαφρυντικών.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι, με βάση τη χθεσινή απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για τη φυλακή τουλάχιστον για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανό να δούμε και πάλι τις εικόνες του Σεπτεμβρίου του 2013 όταν και πάλι με χειροπέδες τα στελέχη της Χρυσής Αυγής περνούσαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

Σε στενό κλοιό τα στελέχη της ΧΑ

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εδώ και καιρό έχει θέσει ένα διακριτικό, αλλά και στενό κλοιό τους ενόχους της υπόθεσης. Τόσο στα 7 ηγετικά στελέχη, όσο και στον Γ. Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, έξω από το σπίτι του οποίου υπήρχε η διακριτική παρουσία της αστυνομίας καθημερινά.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν πλέον τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους και τα δρομολόγια τους και περιμένουν να ανακοινωθεί η τελική απόφαση με τις ποινές για να προχωρήσουν στις συλλήψεις όσων η ποινή δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα της ΠΟΑΣΥ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν η αστυνομία είναι έτοιμη να εντοπίσει και να συλλάβει, εφόσον χρειαστεί τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο κ.Μπαλάσκας είπε «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το πού θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο».

Μάλιστα πρόσθεσε πως εφόσον καταδικαστούν, οι αστυνομικοί όταν τους εντοπίσουν, θα τους περάσουν χειροπέδες προκειμένου να τους οδηγήσουν στη φυλακή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσθεσε όμως πως στην περίπτωση που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν, τότε θα γίνει βίαιη προσαγωγή.

Σε ερώτηση σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν και αν θα δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα, ο κ.Μπαλάσκας δεν απάντησε, καθώς τόνισε πως η δουλειά της αστυνομίας σταματάει από τη στιγμή που θα τους μεταφέρουν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχει κώλυμα με την σύλληψη Λαγού
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν φαίνεται να υπάρχει κώλυμα σύλληψης του Ευρωβουλευτή Γ. Λαγού.

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες καθώς σήμερα έχει συνεδρίαση της ολομέλειας, και παραμένει μυστήριο αν θα εμφανιστεί ή όχι. Διαπιστευμένος συνεργάτης του Λαγού στην ευρωβουλή είναι ο «Καιάδας» Γιώργος Γερμενςή, επίσης καταδικασμένος, ο οποίος είναι άγνωστο αν βρίσκεται και εκείνος στις Βρυξέλλες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η άρση ασυλίας του Λαγού είναι μια τυπική και σύντομη διαδικασία και θυμίζουν πως και το 2013 όλοι οι συλληφθέντες ήταν εν ενεργεία βουλευτές του μορφώματος.  

Η διαδικασία των συλλήψεων θα γίνει ακαριαία, με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το νωρίτερο που θα μπορούσαν να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις συλλήψεων, όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τοποθετούνται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: iefimerida.gr