Χρυσή Αυγή: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κασιδιάρη -Πιθανότατα σήμερα η απόφαση για τις αναστολές

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με την απόφαση για τις αναστολές των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση να είναι πιθανό να ληφθεί ακόμη και σήμερα.

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη αφορά τα όσα κατήγγειλε χθες ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Αν και η αποδεικτική διαδικασία έχει τελειώσει, ο Ηλίας Κασιδιάρης στις… καθυστερήσεις προσήλθε στο δικαστήριο για να μιλήσει για «κυβερνητικές παρεμβάσεις» το 2013 και τηλεφωνήματα στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με άτομο που συνομιλούσε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Ζήτησε τα όσα δήλωσε να ερευνηθούν και επανέλαβε ότι η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει σχέση. Το αίτημά του ωστόσο απορρίφθηκε.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού ζήτησε να αναγνωστούν στο δικαστήριο δύο βουλεύματα με τα οποία, όπως υποστηρίζει, κρίθηκε ότι δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Το δικαστήριο τελικά πριν από λίγο διέκοψε για μία ώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον οι αποφάσεις για τις αναστολές θα ανακοινωθούν μάλλον σήμερα. Σημειώνεται ότι η παρουσία αστυνομικών στο δικαστήριο είναι αυξημένη.

Η Οικονόμου επιμένει στην πρότασή της για ανασταλτικές ποινές
Χθες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, μετά τις επικρίσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη για παραλείψεις και ανακρίβειες, πέρασε στην αντεπίθεση. Επέμεινε στην πρότασή της να παραμείνουν όλοι ελεύθεροι πλην του ισοβίτη Γιώργου Ρουπακιά, ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, για τους οποίους είπε ότι έχουν παραβιάσει κάθε κανόνα δεοντολογίας, επειδή οι προτάσεις της δεν τους είναι αρεστές.

Η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, που καλείται να λάβει την πλέον κρίσιμη απόφαση για το ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.


Πηγή: iefimerida.gr