«Χρυσό» deal: Η Louis Vuitton εξαγόρασε την Tiffany έναντι 16 δισ. δολαρίων

Με το εξωπραγματικό τίμημα των 16,2 δισ. δολαρίων, έκλεισε την Κυριακή η εξαγορά της εταιρείας κοσμημάτων Tiffany & Co. από τη Moët Hennessy Louis Vuitton.

Η κίνηση της Moët Hennessy Louis Vuitton πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στα είδη πολυτελείας και δίνει την ευκαιρία στον γαλλικό όμιλο να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς κοσμημάτων αλλά και να διευρύνει τη δύναμή της στην αμερικανική αγορά.

Ο γαλλικός όμιλος επιχειρήσεων ανέφερε τη Δευτέρα ότι κατέληξε στην οριστική συμφωνία για την αγορά της Tiffany στην τιμή των 135 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά.

Μέχρι τα μέσα του 2020 η απορρόφηση της Tifanny από τη Louis Vuitton

Το deal με τη Louis Vuitton επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της Tifanny. Για την αγοραπωλησία έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος του ΔΣ της Tiffany, Ρότζερ Φάρα.

«Το Δ.Σ. κατέληξε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή με την LVMH ανοίγει έναν συναρπαστικό δρόμο για τον όμιλο, ο οποίος εκτιμά την παρουσία της Tiffany και θα επενδύσει στα μοναδικά της assets και στο ισχυρό ανθρώπινο κεφάλαιό της, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακά υψηλό τίμημα που παρέχει ασφάλεια στους μετόχους μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Φάρα.

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2020, τόνισαν οι δύο εταιρείες.

Μπερνάρ Αρνό (Louis Vuitton): «Τεράστιος σεβασμός και μεγάλος θαυμασμός»
«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moët Hennessy Louis Vuitton.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Ο γαλλικός όμιλος Moët Hennessy Louis Vuitton είχε αρχικά προτείνει στις 15 Οκτωβρίου 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της, πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η τελευταία προσφορά είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/i-louis-vuitton-agorase-tiffany-gia16-dis-dolaria