Δ. Γάκης στο radio1d.gr: Σαμαράς και Βενιζέλος επέλεξαν τους ‘φυτευτούς’ υπουργούς Οικονομικών

“Το πρόβλημα δεν ήταν οι άνθρωποι, το πρόβλημα ήταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που τους επιλέξανε” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γάκης Δημήτρης  αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση στο radio1d.gr του Κώστα Κουκοδήμου για τους ‘φυτευτούς’ όπως είπε υπουργούς Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 

Κάνοντας λόγο και για την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καλεσμένος στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα Γάκης Δημήτρης επεσήμανε τα εξής “ήταν μία πολιτική η οποία ήταν ‘φυτευτή’ από εξωτερικούς παράγοντες, από την τρόικα, μια κυβέρνηση η οποία δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να σκαλίζει το χώμα για να μπορέσει να κρατηθεί καλύτερα από το έδαφος της συντήρησης και της καταπίεσης του ελληνικού λαού”.

 

Για προηγούμενη δήλωσή του περί φόβων νοθείας στις εκλογές,ο Δημήτρης Γάκης είπε “ναι είχαμε φόβους, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους υπουργούς που έπρεπε να αλλάξουν, άλλαξε μόνο ο υπουργός Εσωτερικών και όχι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ή Δικαιοσύνης. Τα στοιχέια που δεν επέτρεψαν τους 18αρηδες να ψηφίσουν. Όλα αυτά είναι στοιχεία μιας νοθείας”.

 

Τέλος κ.Γάκης χαρακτήρισε αντικειμενική και αξιοκρατική τη σύνθεση της κυβέρνησης, συμφώνησε ότι σε πρώτες κινήσεις της είναι πράγματι ισορροπιστικές, εξήρε τον ρόλο της Εκκλησίας στην ανθρωπιστική κρίση και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός του ρόλου ανάμεσα σε αυτή και το κράτος. “Οι σχέσεις μας με την εκκλησία έχουν αποκατασταθεί” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε “η πολιτική θα πρέπει να απεμπλακεί από τη θρησκεία και η θρησκεία από την πολιτική.Ο καθένας έχει να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr