Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ αλλάζουν συσχετισμούς και σύνορα

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά και στα όσα διαδραματίζονται εκεί που προαναγγέλλουν ακόμη και αλλαγή συνόρων αναφέρθηκε ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Ο κ. Κουτσούμπας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι “τα ελληνικά κόμματα που συμφωνούν και συμμετέχουν στη ΣΥΝΟΔΟ και τις αποφάσεις της θα πρέπει να είναι έτοιμα να στείλουν Έλληνες αξιωματούχους να πολεμήσουν στο Ιράκ, στη Συρία ή και μέχρι πρότινος στην ουδέτερη Ουκρανία” Ο Γ. Γραμματέας χαρακτήρισε τα σχέδια του ΝΑΤΟ εγκληματικά και επέκρινε την ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι η Κύπρος είναι ενιαία ανεξάρτητη είναι ισότιμο κράτος με μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

Πάντως για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάτι που αφορά το εσωτερικό της χώρας ο κ. Κουτσούμπας είπε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ διότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θεσμός  αντιδραστικός που υλοποιεί τις αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θεωρούμε είπε ,ότι “η αξιοποίηση της επερχόμενης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο του 2015 πρέπει να γίνει προς όφελος του λαού που πρέπει να οργανωθεί και ν αντιδράσει. Πάντως ξεκαθάρισε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν από τον ίδιο το ΛΑΟ.

 

Διαγραφή χρεών για τα κόκκινα δάνεια

 

Την άμεση κατάργηση των ληστρικών φόρων και χαρατσιών αλλά και την αύξηση του αφορολόγητου σε 40.000 το χρόνο για κάθε οικογένεια και προσαύξηση 5000 για κάθε παιδί αντιπροτείνει το ΚΚΕ ενώ για τα κόκκινα δάνεια προτείνει:

-100% διαγραφή του χρέους στις τράπεζες για τους άνεργους και 50% κούρεμα για τους δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο έως 200.000 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις που είναι εν λειτουργία κούρεμα 30%.

Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι σε ερώτηση για τους μικροομολογιούχους που στη χώρα μας ανέρχονται στους 15.000 και οι οποίοι είδαν σε μία μέρα να χάνονται όλες οι καταθέσεις τους ο κ Κουτσούμπας δε φάνηκε να είναι ενημερωμένος.

Αντίθετα, ιδιαίτερα ενημερωμένος εμφανίστηκε για τις δραστηριότητες του κ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι έχει και συμβολικό χαρακτήρα η απουσία του από το συλλαλητήριο της ΔΕΘ για πρώτη φορά φέτος μετά από 6 χρόνια. Με αφορμή μάλιστα απάντησή του σχετικά με την ΕΡΤ όπου τάχθηκε υπέρ των εργαζόμενων που έχουν απομακρυνθεί από τη δουλειά τους μετά το “μαύρο” της Κυβέρνησης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ξεκάθαρα ότι θα  επαναπροσληφθούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που έχουν απολυθεί και κάλεσε τον κόσμο να δίνει σημασία στους….αστερίσκους.

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση και στη Συγκυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι ΄”το πολιτικό σύστημα δεν υπηρετεί τη δημοκρατία για το λαό. κι από εδώ και πέρα θα λαμβάνει όλο και πιο αντιδημοκρατικά μέτρα”

Πάντως άσκησε και σκληρότατη κριτική και στο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν φρόντισε να προετοιμάσει τον κόσμο για την κρίση που έρχονταν , αντίθετα η ηγεσία του και συγκεκριμένα η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ απορροφήθηκε από το σύστημα. 

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr