Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δώσει μάχες μέσα και έξω από τη Βουλή (Video)

Τα εκλογικά αποτελέσματα για το ΚΚΕ επιβεβαιώνουν τη θετική στάση επανασυσπείρωσης που ξεκίνησε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας παράλληλα όσους για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ εκτιμώντας -όπως είπε- τη σταθερότητα και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύει.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και την «απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η νέα Βουλή θα κινηθεί στις ράγες του ευρωμονόδρομου, των «μειωμένων απαιτήσεων και συμβιβασμών» και τελικά «πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε επίσης το λυπηρό γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα διατηρεί ακόμα σημαντικά εκλογικά ποσοστά.

Το ΚΚΕ -συμπλήρωσε- θα δυναμώσει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και θα δώσει μάχες «μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης» μέσα και έξω από τη Βουλή.