Ντάισελμπλουμ: «Εξαιρετικά πολύπλοκη» η χρηματοδότηση-γέφυρα

«Εξαιρετικά πολύπλοκη» χαρακτήρισε την χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως τεχνικά κλιμάκια εξετάζουν το θέμα, αναζητώντας επιλογές, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί η χρυσή τομή για την επίλυση του ζητήματος.

 

Τη συγκρότηση ομάδας τεχνοκρατών που θα εξετάσει το σύνθετο -όπως το χαρακτήρισε- θέμα της χρηματοδότησης γέφυρας προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ μετά την ολοκληρωση των εργασιών του τακτικού Eurogroup.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι πρέπει να εξεταστούν πολλές λεπτομέρειες -νομικές, θεσμικού χαρακτήρα και άλλες- και δήλωσε ότι οι ειδικοί ανέλαβαν ήδη έργο προκειμένου “να δούμε τι λύσεις μπορούμε να βρούμε”.

 

“Είναι ένα θέμα πολύ σύνθετο, δεν έχουμε βρει ακόμη τον τρόπο να το επιλύσουμε” ανέφερε, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση να συμφωνηθεί μέχρι την Τετάρτη το πρωί από το Eurogroup.

 

Όπως είπε, την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την ψηφοροφία για τα μέτρα στην ελληνική βουλή.

 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες για το τρίτο πακέτο θα έχουν διάρκεια 4 και όχι 2 εβδομάδων.