Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να συνεργαστείτε με τους «θεσμούς»

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, την λίστα των μεταρρυθμίσεων που του έστειλε την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σύμφωνα με το Reuters. Eπισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται διεξοδικός έλεγχος και συνεργασία με τους θεσμούς, δηλαδή την τρόικα, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 

«Αυτό το έγγραφο (η λίστα που απέστειλε ο Γ. Βαρουφάκης) θα συνδράμει την συγκεκριμενοποίηση της πρώτης λίστας των μεταρρυθμιστικών μέτρων. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα χρειαστεί να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς. Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι κατά την διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρύτερη άποψη που να καλύπτει όλους τους τομείς της πολιτικής» αναφέρει ο Γ. Ντάισελμπλουμ σε επιστολή του με την οποία απάντησε στην λίστα των μεταρρυθμίσεων την οποία απέστειλε την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup διευκρινίζει: «Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους (τρεις) θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες…και οι τεχνικής φύσεως εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα» ενώ προσθέτει:

«Θα σας ενθάρρυνα να συνεργαστείτε στενά με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».