Δείτε που θα ανοίξει στρουμφοχωριό…

Το πρώτο θεματικό πάρκο για τα μιρκοσκοπικά στρουμφάκια, θα ανοίξει στην πόλη Λέιντα της Ισπανίας, ένα έργο που θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος τουριστών.

 

Το έργο, αφιερωμένο στους μικρούς μπλε χαρακτήρες θα κοστίσει 47 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα αναμενόμενα έσοδα θα είναι 14 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο έτος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Πέμπτη στο Δημαρχείο της Λέιντα, το θεματικό πάρκο θα στοχεύει σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών, γράφει η εφημερίδα «20 minutos».

Κι ενώ τα Στρουμφάκια – δημιουργία του Βέλγου καλλιτέχνη κόμικ Pierre Culliford – έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, σε παιχνίδια, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, το ισπανικό θεματικό πάρκο θα είναι το πρώτο στον κόσμο αφιερωμένο στα μικρά αυτά πλασματάκια.

Το Στρουμφοπάρκο ωστόσο δεν θα είναι το πρώτο μέρος αφιερωμένο στα μπλε πλασματάκια. Μετά την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας, το χωριό της Ανδαλουσίας Juzcar, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία μιας διότι για διαφημιστικούς λόγους, όλα τα σπίτια του χωριού βάφτηκαν μπλε.

Οι παραγωγοί είχαν δηλώσει πως μόλις ολοκληρωνόταν η προβολή της ταινίας, θα έβαφαν ξανά τα σπίτια τους λευκά, ωστόσο οι ντόπιοι είδαν τα έσοδα τους να αυξάνονται και αποφάσισαν να τα αφήσουν μπλε. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να προσελκύσουν πάνω από 200.000 τουρίστες με τον μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων.