Δέκα επτά συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ειδική αστυνομική δράση με στόχευση στην καταπολέμηση της παράνομης διενέργειας τυχερών παιχνιδιών, πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με  παράλληλες αιφνιδιαστικές αστυνομικές έρευνες σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διαδικτύου σε περιοχές του κέντρου, της Τούμπας και των Αμπελοκήπων.

Η αστυνομική δράση είχε ως αποτέλεσμα:

 

  • Τη σύλληψη 10 συνολικά ατόμων σε κατάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη, δύο υπαλλήλους και επτά θαμώνες –παίκτες. Κατασχέθηκαν επτά κεντρικές μονάδες Η/Υ, τρεις σέρβερ, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο και ένας δέκτης για την αλλαγή των προβολών στις οθόνες των Η/Υ.

 

  • Τη σύλληψη τριών ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο υπεύθυνος, ένας υπάλληλος και ένας θαμώνας καταστήματος στην περιοχή του κέντρου. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην επιχείρηση είχαν εγκατασταθεί 21 Η/Υ, εκ των οποίων κατασχέθηκαν οι πέντε και ένας κεντρικός διακομιστής, καθώς η λειτουργία τους δεν είχε πιστοποιηθεί από την αρμόδια αρχή

 

  • Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, σε κατάστημα υγειoνομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Τούμπας. Διαπιστώθηκε λειτουργία 31 ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε δύο από τους οποίους διενεργούνταν, παράνομα, τυχερά παιχνίδια. Συνελήφθησαν ο 47χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης, 32χρονη υπάλληλος που διευκόλυνε την παράνομη διενέργεια των παιχνιδιών και οι δύο παίκτες, ενώ κατασχέθηκαν οι δύο Η/Υ.

Όλοι οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου Περί Ρύθμισης Αγοράς Παιγνίων και άλλων διατάξεων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.