Δέκα συλλήψεις στην περιοχή της Ανάληψης για παράνομα παιχνίδια

Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Ανάληψης, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δέκα άτομα (εννέα ημεδαποί εκ των οποίων πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες και μία αλλοδαπή) ηλικίας 40 έως 80 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

 

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 52χρονου, που αναζητείται, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία εννέα ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους  διενεργούνταν παράνομα παίγνια από ισάριθμους θαμώνες.

 

Οι προαναφερόμενοι υπολογιστές ελέγχονταν από μία κεντρική μονάδα, που χειριζόταν 43χρονη αλλοδαπή-προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος (μία εκ των συλληφθέντων), η οποία κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στις οθόνες των Η/Υ, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

 

Σημειώνεται ότι, τόσο ο χώρος  του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο, ειδική σήμανση.   

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.