Δεκαέξι συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια

Δεκαέξι άτομα, υπεύθυνοι καταστημάτων και θαμώνες σε ίντερνετ καφέ, που έπαιζαν παράνομα παιχνίδια, συνελήφθησαν στις περιοχές της Ανάληψης, της Καλαμαριάς και των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τις συλλήψεις κατασχέθηκαν 16 υπολογιστές και τρεις κεντρικές μονάδες, που είχαν εγκατασταθεί και χρησιμοποιούνταν από τους θαμώνες των καταστημάτων. 

Ειδικότερα:

• Συνελήφθη, στην περιοχή της Ανάληψης η 36χρονη υπεύθυνη ίντερνετ καφέ, η οποία για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, που αναζητείται, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε οκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ελέγχονταν από μία κεντρική μονάδα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής. Μέσω των συγκεκριμένων Η/Υ διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια από οκτώ θαμώνες, ηλικίας 35 έως 71 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

• Συνελήφθη 21χρονος ομογενής, ο οποίος ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος ίντερνετ καφέ, ιδιοκτησίας 62χρονου, που αναζητείται, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. 

• Συνελήφθη 25χρονος υπεύθυνος ίντερνετ-καφέ, ιδιοκτησίας 64χρονης, που αναζητείται, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώθηκε η λειτουργία τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών που ελέγχονταν από κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, στους οποίους παίζονταν παράνομα παιχνίδια.