Δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη οι Θεσσαλονικείς

Ούτε το τσουχτερό κρύο ούτε οι ισχυροί άνεμοι στάθηκαν ικανά εμπόδια να ρίξουν την εορταστική διάθεση των Θεσσαλονικέων, που χθες κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης για της χριστουγεννιάτικες αγορές τους και μια πρώτη βόλτα στα μαγαζιά.

 

Παρότι πολλοί ακόμη απλά χάζευαν πς βιτρίνες και δεν έβαζαν το χέρι στην τσέπη, τα μαγαζιά της πόλης είχαν πολλή κίνηση, σημάδι αισιοδοξίας για τους εμπόρους εν όψει εορτών. «Κατεβήκαμε οικογενειακώς για βόλτα και να ρίξουμε μια ματιά στα μαγαζιά. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε ης αγορές μας. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος έχει καλή διάθεση και όρεξη να γιορτάσει, καθώς ης περασμένες χρονιές το κλίμα ήταν ιδιαίτερα υποτονικό» ανέφερε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος. 

 

«Περιμένουμε ης επόμενες ημέρες η κίνηση να αυξηθεί. Ο κόσμος μπαίνει, ρωτάει αλλά ακόμη δεν ψωνίζει. Υπάρχει γενικά μια ανασφάλεια λόγω των πολιτικών εξελίξεων» σημειώνει ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, υπάλληλος σε κατάστημα ένδυσης.

Χθες το πρωί το επαγγελματικό επιμελητήριο πρόσφερε μελομακάρονα και κρασί στους περαστικούς στη βόρεια πλευρά της πλατείας Αριστοτέλους, με τη συνοδεία χριοτουγεννιάτικων τραγουδιών, δημιουργώντας άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

 

Την ίδια ώρα, στη νότια πλευρά της πλατείας μικροί και μεγάλοι διασκέδαζαν με κουκλοθέατρο και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: Δημοκρατία