Δεν φεύγουν ούτε σήμερα από τον Πειραιά οι πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων να πείσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, καθώς η δυσπιστία τους για την κατάσταση των χώρων που πρόκειται να μεταφερθούν συνεχίζεται.

Τα πούλμαν που βρίσκονται στο λιμάνι είναι και σήμερα άδεια. Οι πρόσφυγες αναφέρουν ότι θα ήθελαν να πάνε σε μία άλλη δομή φιλοξενίας, αρκεί οι συνθήκες διαβίωσης να είναι καλύτερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης θα είναι έτοιμος ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, όπου ήδη έχουν στηθεί προκάτ οικίσκοι.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, θα ζητηθεί, σήμερα ή αύριο, από τους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στον χώρο αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 να μετακινηθούν σε άλλο σημείο (πιθανότατα στην πέτρινη αποθήκη).

«Προσπαθούμε οι διαδικασίες μετακίνησης να είναι πιο οργανωμένες με επίσημους διερμηνείς και το κείμενο που τους διανέμουμε να λέει την πραγματικότητα όπως έχει, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μην ακούνε πράγματα που δεν ισχύουν» τόνισε, χθες, από το λιμάνι του Πειραιά, ο γγ του υπουργείου Άμυνας και επιχειρησιακός συντονιστής για τη διαχείριση των προσφύγων, Γιάννης Ταφύλης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτιο Ράπτη. Όπως είπε, στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει το λιμάνι.