«Δεν σκότωσαν την Charlie Hebdo»- Κυκλοφορεί ξανά την Τετάρτη με τιράζ 1.000.000

Με τιράζ 1.000.000 φύλλων, αντί για 60.000 που ήταν το συνηθισμένο νούμερο, η πληγείσα εφημερίδα «Charlie Hebdo», που είδε 10 από τα παιδιά της να πέφτουν νεκρά από τις σφαίρες των τζιχαντιστών επανακυκλοφορεί την ερχόμενη Τετάρτη, με την αμέριστη στήριξη των Γάλλων εκδοτών.

 

«Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Η ηλιθιότητα δεν θα επικρατήσει» δήλωσε ο χρονικογράφος της εφημερίδας, Πατρίκ Πελού.

 

«Ήθελαν να σκοτώσουν την Charlie. Όχι απλώς δεν το κατάφεραν, αλλά επιθυμούμε η Charlie Hebdo να βγει πιο δυνατή από αυτή την τραγωδία» δήλωσε ο Φρανσί Μορέλ, της εφημερίδας Les Echos.

 

Το πρώτο φύλλο που θα κυκλοφορήσει μετά το μακελειό, θα είναι 8σέλιδο και όχι 16σελιδο. Η εφημερίδα έχει ήδη δεχθεί βοήθεια από άλλα ΜΜΕ, όπως η Monde, Canal+, ενώ η συντακτική ομάδα θα φιλοξενηθεί από την Liberation.

 

Όπως γράφει η Les Echos, ήδη έχουν αποδεσμευτεί 500.000 ευρώ από τους Γάλλους εκδότες και την Google για την στήριξη της Charlie Hebdo που έγινε στόχος για τους τζιχαντιστές, εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων για το Ισλάμ που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς.

 

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης εξέφρασε σήμερα το σοκ και τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση εναντίον της Charlie Hedbo αλλά και της ελευθερίας του Τύπου με μαύρα πρωτοσέλιδα, με σκίτσα – φόρο τιμής και με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

 

Χθες, οι τρομοκράτες που εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας, εκτέλεσαν 10 εργαζόμενους και 2 αστυνομικούς. Καθώς διέφευγαν, ακούστηκαν να φωνάζουν: «Πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ! Σκοτώσαμε την Charlie Hebdo!».