Δεν θα σταματήσει η οργή του κόσμου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τον κόσμο να πάρει μέρος στη χθεσινή γενική πανελλαδική απεργία. Η χώρα ερήμωσε και όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, βγήκαν στους δρόμους και δήλωσαν την αντίθεση και την οργή τους στο ασφαλιστικό και στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Βέβαια η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν τους δικούς τους λόγους που καλούσαν τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους. Σκοπός τους δεν ήταν να διαδηλώσει ο κόσμος τα δίκαια αιτήματά του, αλλά να δουν οι δανειστές τη καθολική αντίδραση του κόσμου και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ζητούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα από έναν λαό ο οποίος τα έχει δώσει όλα επί πέντε χρόνια και πλέον δεν του έχει απομείνει τίποτε άλλο να δώσει. Πλέον ελπίζει να μπορέσει να έχει μια ανθρώπινη σύνταξη στα γηρατειά του για να μπορεί να ζήσει και να πληρώνει τα φάρμακά του. Ελπίζει να έχει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα παρέχει περίθαλψη και υγεία στον ίδιο και στα παιδιά του. Απαιτεί να μην πεταχτούν όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχει πληρώσει επί τόσα χρόνια σε δραχμές και σε ευρώ για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανονική σύνταξη. Απαιτεί να μπορεί να ζει και όχι να μάχεται καθημερνά για να επιβιώνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απογοήτευσε όλους αυτούς που την ξαναέφεραν στην εξουσία γιατί πίστεψαν ότι θα ήταν μια κυβέρνηση η οποία, ακόμη και εντός μνημονίου, θα έδειχνε ένα ανθρώπινο και ένα κοινωνικό πρόσωπο. Εξέφρασαν την οργή τους, γιατί ενώ ο λαός πάλεψε και άντεξε επί 5 χρόνια, οι πολιτικοί του αντίθετα, όχι μόνο δεν πάλεψαν, αλλά φοβήθηκαν και οπισθοχώρησαν. Εξέφρασαν την οργή τους γιατί, αντί να δουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, το μόνο που βλέπουν είναι να διογκώνεται και πάλι το υπέρμετρα διογκωμένο από ημέτερους Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα επικράτησε πραγματική σφαγή. Αντέδρασαν γιατί αυτή η σφαγή, αντί να σταματήσει, για να μπορέσει νε ανασάνει η ελληνική επιχείρηση, αντίθετα πιέζεται ακόμη περισσότερο με υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας, που μειώνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα της επιχείρησης να ανακάμψει και την υποχρεώνει να απολύσει ή να κλείσει, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις στρατιές ανέργων, οι οποίοι επιβιώνουν με τις συντάξεις των ηλικιωμένων γονιών τους.

Η κυβέρνηση όμως θα πρέπει να μάθει πολύ καλά ότι αυτή η οργή δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα συνεχιστεί όσο θα συνεχίζεται η επιβολή των πολιτικών που προσπαθούν να αρπάξουν ακόμη και το τελευταίο ευρώ που απέμεινε στους πολίτες. Θα συνεχιστεί γιατί, πέρα από το ασφαλιστικό και το αγροτικό, έρχεται και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα καταληστέψει ακόμη και τα κέρματα που απέμειναν στις τσέπες των φορολογούμενων. Θα συνεχιστεί και θα γίνει πιο έντονη η αντίδραση των πολιτών, γιατί όλοι αυτοί που βγήκαν χθες στους δρόμους, είναι παράλληλα και δανειολήπτες, οι οποίοι, αφού πλήρωσαν αδρά για να εξυγιανθούν οι αμαρτωλές τράπεζες από τα λάθη και τις παραλείψεις των μεγαλοστελεχών τους, θέλουν τώρα να αρπάξουν τη κύρια κατοικία και την ακίνητη περιουσία τους και να τους πετάξουν στο δρόμο, σε συνεργασία με τους γύπες των distress funds, που δεν θα ησυχάσουν αν δεν πετάξουν τους δανειολήπτες στο δρόμο.