Διακοπές ρεύματος λόγω …αφρικανικής σκόνης σε Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη

Στην αφρικανική σκόνη οφείλονται οι συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση που σημειώνονται από τις αρχές Φεβρουαρίου στη Σαμοθράκη, στη νότια πλευρά της Αλεξανδρούπολης καθώς και σε ένα κομμάτι της Ξάνθης.

 

Σε ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης, επισημαίνεται ότι οι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι σοβαρότατα , με τις διακοπές ρεύματος να ξεπερνούν τις 19 ώρες, ενώ η τάση αυξομειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία οικοσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σαμοθάκη τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα (2/2/2015), λόγω αδυναμίας θέρμανσης των κτιρίων, ενώ με δυσκολίες λειτουργούν μέχρι σήμερα.

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιος Μιζαμίδης, η σκόνη επικάθεται στους μονωτήρες που βρίσκονται στους στύλους της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με την υγρασία, μειώνεται η μονωτική τους ικανότητα.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα πρόβλημα σπάνιο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο και μπορεί να ξαναδημιουργηθεί, ακόμα και μετά την επέμβαση των συνεργείων, λόγω της υγρασίας.

 

Ο κ. Μιζαμίδης τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία, που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθαρίζοντας τους μονωτήρες και πολλοί από αυτούς αντικαταστάθηκαν. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σχεδόν έχει αποκατασταθεί.