Διακόπηκε η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Σε οριστική διακοπή της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης, όπου γινόταν συζήτηση για τη γνωμοδότηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών, προχώρησε ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Μιχάλης Τζόλας.

 

Αιτία υπήρξε η ένταση που προκλήθηκε, όταν κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς του Δήμου Θέρμης, που είναι συγκεντρωμένοι από το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή των δύο εργοστασίων, αντέδρασαν έντονα στην παρουσία αστυνομικής δύναμης στη συνεδρίαση.
 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Τζόλλας αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά εν μέσω αποδοκιμασιών την συνεδρίαση με αποτέλεσμα η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα να αναβληθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αποδέκτης υβριστικών επιθέσεων από πλευράς κατοίκων έγινε η κ. Βούλα Πατουλίδου. Οι κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς έδωσαν… ραντεβού για την επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής.