Διάκριση για το Οικονομικό Αθήνας και το Αριστοτέλειο

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης «ψήφισαν» οι ξένοι φοιτητές ως τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας για το 2014.

 

Η τιμητική διάκριση ήρθε μετά τις αξιολογήσεις φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που σπουδάζουν κάποιο διάστημα σε πανεπιστήμια μακριά από τη χώρα τους μέσω του προγράμματος Erasmus.

 

Ιδιαίτερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έλαβε εξαιρετική αξιολόγηση από τους αλλοδαπούς φοιτητές βαθμολογούμενο με έναν μέσο όρο 9.5 στα 10. Το Οικονομικό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο με τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών Erasmus ως ποσοστό του συνόλου των φοιτητών του. Για τον λόγο αυτόν, το 2013 του απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Erasmus Charter for Higher Education για το Πρόγραμμα Erasmus+2014 -2020.

 

H διάκριση Αριστείας Award for Outstanding International Student Satisfaction έγινε από την πλατφόρμα StudyPortals για το 2014 και εκεί χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία 9 στα 10, ενώ από την Ελλάδα διακρίθηκε και το ιδιωτικό ίδρυμα Alba.

 

Σχόλια

Οσον αφορά τα σχόλια που έκαναν οι ξένοι φοιτητές ιδιαίτερα για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι εξόχως κολακευτικά για το ίδρυμα:

 

«…Πιστεύω ακράδαντα ότι το να ζεις σε μια ξένη χώρα είναι σημαντικό για την προσωπική σου ανάπτυξη. Στην περίπτωσή μου, το ΟΠΑ με βοήθησε να έρθω σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό, όχι μόνο μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων, αλλά και της συμμετοχής μου στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα…», έγραψε χαρακτηριστικά ένας από τους ξένους φοιτητές, ενώ άλλος συμπλήρωσε: «…Οσον αφορά την περίοδο φοίτησης στο ΟΠΑ, το να σπουδάζεις στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως χρήσιμη και ευχάριστη εμπειρία. Οι περισσότεροι από τους καθηγητές μου κατείχαν άπταιστα την αγγλική γλώσσα, ήταν πάντα φιλικοί και πρόθυμοι, κάνοντας το μάθημα στα αμφιθέατρα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Σε καμία περίπτωση το να σπουδάζεις στην Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο διακοπές, αντιθέτως χρειάζεται σκληρή δουλειά πριν από τις εξετάσεις…».