Διάλογο με την κυβέρνηση ζητούν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Να προσέλθει «έστω και την ύστατη ώρα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους φαρμακοποιούς «με εντιμότητα και με γνώμονα τόσο το κοινωνικό συμφέρον, όσο και τη διαφύλαξη της φαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» ζητεί από την κυβέρνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για δίκαια αιτήματα που είναι γνωστά «ακόμα και στην ίδια την κυβέρνηση».

«Ζητούμε την κατανόηση των φίλων συμπολιτών μας και υποσχόμαστε πως θα φροντίσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την όποια ταλαιπωρία τους», υπογραμμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις κυλιόμενες 24ωρες απεργιών που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί ζητούν, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση να «αφήσει τους τακτικισμούς», να «παραδεχθεί δημοσίως πως η κίνηση που επιχειρεί δε θα επιφέρεί ούτε το ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος, ούτε την ελάχιστη διευκόλυνση στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο με τρόπο ποιοτικό και επιστημονικό» και να «βάλει φρένο στις απαιτήσεις των συμφερόντων που ζητούν με σκοπό την κερδοσκοπία την άλωση του φαρμακείου».

Την Τρίτη, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα εξυπηρετηθούν από φαρμακεία ασφαλείας. Ο κατάλογος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, www.fsth.gr.