Διαμαρτυρία για απαλλαγή φορολογίας εταιριών κινητής τηλεφωνίας προς τους ΟΤΑ

Την απόσυρση της διάταξης του  Ν.4313/2014 σύμφωνα με την οποία οι Εταιρίες Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας απαλλάσσονται από κάθε υποχρέωση καταβολής οποιούδηποτε τέλους και εισφοράς προς τους ΟΤΑ, ζητά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα η φωτογραφική αυτή ρύθμιση  βάλλει άμεσα κατά τις ισονομίας των πολιτών, αφού όποιος δημότης ιδιώτης ή επαγγελματίας  χρησιμοποιεί ηλεκτροδοτούμενο χώρο πληρώνει,  ενώ οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όχι, αν και παρουσιάζουν υψηλή κερδοφορία.

 

“Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως για ακόμη μια φορά καλούνται να πληρώσουν το “μάρμαρο” οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι αντί των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που φιγουράρουν πρώτες στη λίστα με τα μεγαλύτερα κέρδη” τονίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και προσθέτει: “Αυτήν την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανεπανόρθωτα “τραυματιστεί” από τις δραματικές περικοπές των πόρων της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαχειριστεί τις στοιχειώδεις ανάγκες της και καλείται από το κράτος να βρει τα δικά της έσοδα, με προκλητικό τρόπο η Πολιτεία απαλλάσσει από κάθε φόρο, τέλος, κλπ τις Εταιρίες Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ ΑΕ και λοιπές κινητές τηλεφωνίες)”.

 

Με έγγραφό του προς τα αρμόδια όργανα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ρύθμιση και ζητά την άμεση τροποποίησή της καθώς στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των ΟΤΑ, των δημοτών αλλά και της  ισότητας απέναντι στο νόμο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για πρώτη φορά φέτος προέβλεψε κατά την ψήφιση των ανταποδοτικών τελών έτους 2015 την επιβολή τελών στις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, προχωρώντας παράλληλα σε γενναίες μειώσεις προς τους άνεργους δημότες και ελεύθερους επαγγελματίες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακούφισή και υποστήριξή τους.