Διαμαρτυρία ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Με λευκές θεατρικές μάσκες και με πλακάτ στα χέρια, διαμαρτυρήθηκαν, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας την καταβολή κρατικής επιχορήγησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την τακτοποίηση ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

 

Τα αιτήματά τους ανέπτυξε εκπρόσωπός τους, η οποία σημείωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου λειτουργεί το ΚΘΒΕ και την Πέμπτη θα δοθεί στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου.

 

“Σύμβολο” για τη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε το ΚΘΒΕ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί να υπάρχει, όπως συνέβαινε παλαιότερα, και εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με “ισχυρό λέγειν” για τα οικονομικά, στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΘΒΕ.

 

Υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων, που έθεσαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, τάχθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Να καταβληθεί η κρατική επιχορήγηση ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.