Διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Λαγκαδά στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Σε προειδοποιητικό αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη προχώρησαν νωρίς το πρωί κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την πλημμελή, όπως τη χαρακτηρίζουν, λειτουργία του χώρου.

 

Ύστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα και παρούσας αστυνομικής δύναμης τα απορριμματοφόρα μπαίνουν κανονικά στον ΧΥΤΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους κάδους.

 

Η είσοδος είναι ανοιχτή, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν στον χώρο και διαμαρτύρονται.

 

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης ανέφερε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα και συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

 

«Η κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη, ωστόσο μετά από εισαγγελική παρέμβαση τα απορριμματοφόρα κινούνται κανονικά στον ΧΥΤΑ. Κάτοικοι και φορείς είμαστε στο πλάι και συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία. Παρενέβη το υπουργείο και περιμένουμε τις εξελίξεις», πρόσθεσε/ 

 

Όπως είπε, τα προβλήματα είναι η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού εντός του ΧΥΤΑ, η έντονη δυσοσμία, λόγω της μη συλλογής του βιοαερίου, ο κορεσμός των κυψελών 1 και 2 απόθεσης των απορριμμάτων και η αστοχίες κατασκευής στην κυψέλη 3.