Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ιδρυθεί στη Θεσσαλονίκη

Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ιδρυθεί σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε, στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank, προσθέτοντας ότι η ίδρυση της υποδιεύθυνσης θα συμβάλλει στην καλύτερη και εξυπνότερη αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τόνισε, δε, ότι σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημείωσε η υπηρεσία του, επιλέχθηκε για να εκπαιδεύσει Ευρωπαίους πολίτες και αστυνομικούς στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει έμφαση στην πρόληψη και για το σκοπό αυτό έχει κάνει ημερίδες σε 1027 σχολεία, ενώ στόχος της είναι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 να φτάσει στο σύνολο των μαθητών ολόκληρης της χώρας.

Υπογράμμισε ότι έχουν καταγραφεί 10-11 περιστατικά cyber bullying (διαδικτυακού εκφοβισμού) και πρόσθεσε ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί πως το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας έχουν αποτρέψει 1060 άτομα που δήλωσαν στο διαδίκτυο την πρόθεση να τερματίσουν στη ζωή τους, από τους οποίους οι 200 χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως τονίστηκε, το φαινόμενο έχει ενταθεί την τελευταία τριετία και τα περιστατικά αυξήθηκαν από 66 σε 250 κάθε χρόνο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη ενημέρωσης για το διαδίκτυο και προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους.