Διήμερο αφιέρωμα στη Φινλανδία στο πλαίσιο του «5ου Thessaloniki Food Festival»

Διήμερο αφιέρωμα με τίτλο «come for the music and the movie, stay for the food» διοργανώνει την, Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το επίτιμο Προξενείο της Φινλανδίας, στο πλαίσιο του «5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL».

 

Οι βασικοί άξονες τους προγράμματος είναι η γαστρονομία, η μουσική και ο κινηματογράφος. Το αφιέρωμα εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις του FOOD FESTIVAL, που έχει ως στόχο την προβολή της τοπικής και διεθνούς γαστρονομίας, ενθαρρύνοντας συνεργασίες με τουριστικούς και παραγωγικούς  φορείς της πόλης, Πρεσβείες και Προξενεία, σε όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Το πρόγραμμα του διήμερου αφιερώματος στη Φινλανδία περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

 

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 18:00, Κινηματογράφος «Ολύμπιον», Αίθουσα «Παύλος Ζάννας»:

Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η γη είναι το αμαρτωλό μας τραγούδι» του σκηνοθέτη Rauni Mollberg, σε συνεργασία με την ταινιοθήκη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

 

Πέμπτη 23 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς»:

 

Στις 19.00: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Jean Sibelius, με αφορμή το εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου του Sibelius από το Φινλανδό μουσικό και καθηγητή μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Eero Aarne Pekka Tarasti, με παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ  για τη ζωή του. Είσοδος ελεύθερη.

Στις 21.00: Παράθεση δείπνου με φινλανδικό μενού, από τον Πρέσβη και τον    επίτιμο Πρόξενο της Φινλανδίας. Είσοδος με προσκλήσεις.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr