Δίκη Χρυσής Αυγής -Καμπαγιάννης: Αναστολή των ποινών θα ακυρώσει την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου

«Χαμηλότερες από ό,τι έπρεπε» έκρινε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, ότι ήταν οι ποινές για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στην ηγετική ομάδα, τα 13 χρόνια, αγγίζουν το ανώτατο όριο, ενώ αντιθέτως, «το δικαστήριο επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια» για απόπειρες και συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε συρροή με εγκληματική οργάνωση, στα καταδικασθέντα μέλη.

Όσο αφορά στην αντιπαράθεση για τις ποινές βάσει του νέου ποινικού κώδικα, ο κ. Καμπαγιάννης εξήγησε ότι, «οι ποινές με τον παλιό κώδικα ήταν μεγαλύτερες, αλλά εκτίονταν λιγότερο, οι ποινές με τον νέο κώδικα είναι μικρότερες, αλλά εκτίονται περισσότερο», συμπληρώνοντας ότι «οι καταδικασθέντες θα αξιώσουν της χρήση της ευμενέστερης διάταξης του παλιότερου ποινικού κώδικα».

«Με αλλαγή στον εκλογικό νόμο είναι δυνατόν να ρυθμιστεί το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», επανέλαβε ερωτηθείς σχετικά.

Τέλος, ο νομικός εξήγησε ότι, στο διαδικαστικό κομμάτι για την επιβολή των ποινών, πρόκειται πλέον για «καθαρές» ποινές, μετά τις συγχωνεύσεις, ενώ τόνισε ότι, «είναι κομβικό αυτοί που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση και έκαναν τις ανθρωποκτόνες επιθέσεις, να μην έχουν αναστολή γιατί αν έχουν αναστολή τότε ο τρόπος με τον οποίο θα το βιώσουν αυτό και τα θύματα και η ελληνική κοινωνία θα είναι σαν μία ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης στις 7 του Οκτώβρη».


Πηγή: iefimerida.gr