Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για αγοραπωλησία βρέφους

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BASILIS ASBESTOPOULOS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BASILIS ASBESTOPOULOS

Τη δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους, κατάφερε να «ξεσκεπάσει» η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Βουλγαρίας και συγκεκριμένα δύο άντρες ηλικίας 39 και 44 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2016 ο 39χρονος επιμελήθηκε αρχικά για τη μεταφορά της 30χρονης από τη Βουλγαρία σε διαμέρισμα σε περιοχή της Πιερίας, όπου και φιλοξενήθηκε από την 43χρονη και τον 44χρονο, ενώ το επόμενο διάστημα οργάνωσε με τη συνδρομή του ζευγαριού την διακομιδή της σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να γεννήσει.

Τον Ιούνιο του 2016 ο 39χρονος μετέφερε την 30χρονη μητέρα και το βρέφος της στην Αθήνα, όπου συνάντησαν ζευγάρι Ελλήνων και τους παρέδωσαν το βρέφος έναντι χρηματικού ποσού.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος παρέδωσε στη βιολογική μητέρα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ στον 43χρονο και στη 44χρονη κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι στιγμής αγνοούνται τα ίχνη τόσο του νεογέννητου όσο και του ζευγαριού των Ελλήνων.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, ενώ η δικογραφία για την υπόθεση υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.