Δήλωση Νίκου Χουντή για το μεταρρυθμιστικό πακέτο της Ευρωζώνης: «Η ΟΝΕ αποτελεί για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τη δημοκρατία, μια μηχανή παραγωγής ιδιόμορφων πολιτικών πραξικοπημάτων»

Δήλωση Νίκου Χουντή για το μεταρρυθμιστικό πακέτο της Ευρωζώνης:

«Η ΟΝΕ αποτελεί για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τη δημοκρατία, μια μηχανή παραγωγής ιδιόμορφων πολιτικών πραξικοπημάτων»

Με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μεταρρυθμιστικό πακέτο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) που είχε προτείνει η Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση αποτελεί για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τη δημοκρατία, μια μηχανή παραγωγής ιδιόμορφων πολιτικών πραξικοπημάτων.

«Δεν είναι μακρινό το 2010 όταν η ΕΚΤ και η Κομισιόν απειλούσαν την Ιρλανδία να δεχτεί ένα πρόγραμμα οικονομικής καταστροφής, ώστε να σωθούν οι πτωχευμένες τράπεζες και να πληρώνει σήμερα ο ιρλανδικός λαός.

«Ούτε το 2013, όταν με πρωτοβουλία Ντάιζεμπλουμ, τίναξαν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου στον αέρα, επιβάλλοντας κούρεμα καταθέσεων και πολιτικές λιτότητας, ώστε να πληρώσουν οι Κύπριοι τα λάθη των τραπεζών και των εποπτικών μηχανισμών τους.

«Δεν ξεχνάμε τι έγινε, και τι συνεχίζεται να γίνεται, στην Ιταλία, με τα μίνι-πραξικοπήματα και τους διορισμούς πρωθυπουργών, όπως του κ. Μόντι.

«Δεν ξεχνάμε, όμως, και τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα, με τις κυβερνήσεις τεχνοκρατών, όπως του κ. Παπαδήμου και την επιβολή capital controls, ώστε να εκφοβηθεί ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα του 2015, στο οποίο, με συντριπτική πλειοψηφία, απέρριψε τη συνέχιση της λιτότητας και οι «Θεσμοί», μαζί με την κυβέρνηση Τσίπρα, μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ στα Μνημόνια της καταστροφής.

«Η ΟΝΕ αποτελεί εργαλείο επιβολής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και καταστρατήγησης της δημοκρατίας.

«Η μόνη ελπίδα που έχουν οι λαοί για ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη και ισότιμη ανάπτυξη, είναι η υπέρβαση του Ευρώ, η ισχυροποίηση των δημοκρατικών και λαϊκών θεσμών, και η δημιουργία νέων μορφών συνεργασίας μεταξύ ισότιμων, αλληλέγγυων και δημοκρατικών χωρών».