Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη για το Συλλαλητήριο κατά των Λαθρομεταναστών

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή το συλλαλητήριο κατά της λαθροεισβολής που ανακοινώθηκε για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στην Πλατεία Συντάγματος, δήλωσε τα εξής:

«Είναι αυτονόητο ότι η Παράταξή μας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ στηρίζει την διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος, εναντίον της παράνομης εισβολής στην πατρίδα μας εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Η σημερινή κυβέρνηση όχι απλά συνεχίζει την πολιτική αδρανείας της προηγούμενης, αλλά απογοητεύει και οργίζει τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, αλλά τους πρόδωσε τις ελπίδες, όπως εξάλλου έκανε και με την ανοχή της και στήριξη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και την άμεση απέλαση όλων των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα, αφού σχεδόν κανείς από αυτούς δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας εφόσον προέρχονται είτε από χώρες ασφαλείς είτε από άλλες στο μεγαλύτερο τμήμα των οποίων παρέχεται ασφάλεια και μπορούν να επαναπατριστούν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα ασυνόδευτα ανήλικα, τα περισσότερα των οποίων μπορούν να δώσουν τα οικογενειακά στοιχεία τους, ώστε να επαναπατριστούν και να επανασυνδεθούν με το στενό και ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον».