Δήλωση – βόμβα: Τα λεφτά στις τράπεζες φτάνουν μέχρι τη Δευτέρα!

Σύμφωναμε την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως και τη Δευτέρα το πρωί.  «Μετά, όλα εξαρτώνται από την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank,  Άνθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης από την Attica Bank και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίοι ενημέρωσαν τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μόλις και μετά βίας επαρκούν τα διαθέσιμα για να φτάσουμε τη Δευτέρα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλήματα έχουν ήδη προκύψει από την έλλειψη χαρτονομισμάτων μικρής αξίας εξ ου και το ότι πολλά ΑΤΜ δεν μπορούν να καλύψουν τα 60 ευρώ.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τράπεζες έχουν αντάλλαξει με την Τράπεζα της Ελλάδας χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας (100- 500 ευρώ) με μικρότερα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους είτε ιδιώτες είτε επιχειρήσεις.

 

Στην σύσκεψη μετέχουν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κύριοι Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κύριοι Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο κύριος Άνθιμος Θωμόπουλος, από την τράπεζα Αττικής οι κύριοι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την τράπεζα της Ελλάδος μετέχει ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος, ενώ μετέχει και ο ΓΓ της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

 

Η Κάτσελη είχε πει νωρίτερα πως τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά έως τη Δευτέρα  

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει:

 

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».

 

Βαρουφάκης: Τα χρήματα στα ATM επαρκούν μέχρι τη Δευτέρα

 

Μέχρι τη Δευτέρα δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης,  σε ραδιοφωνικό σταθμό,  χωρίς να αποκαλύπτει τι πρόκειται να γίνει από εκεί και πέρα.

«Έως την Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΑΤΜ. Αυτή η εβδομάδα είναι προβληματική αλλά είναι μια επένδυση σε μια βιώσιμη συμφωνία. Θα μπορεί το κράτος να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα γιατί την Δευτέρα θα έχουμε συμφωνία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα έσοδα δεν έχουν καταρρεύσει όσο περιμέναμε. Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα», είπε.