Δήμαρχοι πολεοδομικού: Συνάντηση με πρωτοβουλία Μπουτάρη

Ανοικτή πρόσκληση για την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών σε σειρά ζητημάτων υπερτοπικού ενδιαφέροντος απευθύνει ο Γιάννης Μπουτάρης προς το σύνολο των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι βάσεις για την προώθηση των συνεργασιών αναμένεται να τεθούν σε γεύμα εργασίας των αιρετών της αυτοδιοίκησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

Στην κορυφή της ατζέντας από μέρους του Γιάννη Μπουτάρη θα τεθεί το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών, το οποίο σχεδιάζεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί αναγκαία τη συγκρότηση διαδημοτικής επιχείρησης για τη δημιουργία και τη λειτουργία του αποτεφρωτηρίου μετά την έκδοση του τελευταίου νόμου που απαγορεύει την εμπλοκή ιδιωτών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης είναι και αυτά που αφορούν τον τομέα των συγκοινωνιών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη όλων των δημάρχων στο θέμα της προώθησης του τραμ, ενώ αναλυτικά θα συζητηθεί και ο σχεδιασμός για την περίφημη παράκτια συγκοινωνία, που εσχάτως άρχισε να επανεκκινείται.

Εξάλλου από πλευράς Γιάννη Μπουτάρη θα τεθεί και το ζήτημα της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε μία νέα βάση, που προϋποθέτει συνεργασίες και με τους όμορους OTA.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία