Δημιουργική απασχόληση παιδιών και το καλοκαίρι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία μέρα μετά το κλείσιμο των σχολείων ξεκινά για τα παιδιά το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για το φετινό καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 16 Ιουνίου και λήγει στις 31 Αυγούστου, ενώ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Εγγραφές θα γίνονται από την Τετάρτη 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Τα σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι ανοιχτά καθημερινά, από τις 7.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν όσες και όποιες μέρες επιθυμούν και για όσο διάστημα εξυπηρετεί τους γονείς. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, εικαστικά, γυμναστική, ομαδικές δραστηριότητες, θέατρο, Η/Υ, μουσική.

«Θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί προχωράμε και φέτος στη λειτουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χωρίς να χάνουμε χρόνο, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, ξεκινάμε τα προγράμματα αυτά, κατά τα οποία τα παιδιά θα εξοικειώνονται ακόμη περισσότερο με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη δημιουργία», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Ο στόχος μας είναι διπλός: να δώσουμε μια λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά και να απασχολήσουμε τα παιδιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης.

Σχολεία ανά Δημοτική Ενότητα:

· Για τους κατοίκους της Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου: 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Οδ. Φωκά 17 – Ναούσης, Συκιές)

· Για τους κατοίκους της Δ.Ε. Νεάπολης: 7o Δημ. Σχολείο Νεάπολης-Κωνσταντινίδη (Κων. Καραμανλή 31, Νεάπολη)

· Για τους κατοίκους της Δ.Ε. Πεύκων: 1ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Λεωφ. Δημοκρατίας 59, Πεύκα)

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στο οποίο ο δήμος συμμετέχει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Εφόσον δεν συμμετέχει η μητέρα του παιδιού στο πρόγραμμα αυτό, η δαπάνη για τη συμμετοχή ανέρχεται στα 70 € για κάθε παιδί για τους δημότες ή κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δικαιολογητικά-Εγγραφές

Για τους δικαιούχους  του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» απαιτείται μόνο ιατρική βεβαίωση, ενώ για τους δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που δεν μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, απαιτείται ιατρική βεβαίωση και πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που δεν μετέχουν στο πρόγραμμα της «Εναρμόνισης», απαιτείται ιατρική βεβαίωση και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.

Εγγραφές και πληρωμές  θα γίνονται από Τετάρτη 1 Ιουνίου έως και Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στους εξής χώρους-γραφεία:

1.   Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38, Συκιές)

Τηλ.:2310.638058 (9 π.μ. – 9 μ.μ.)

2.   Δημοτικό Γυμναστήριο Στρεμπενιώτη (Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης)

Τηλ.: 2313.329560, 2310. 628475 (9 π.μ. – 9 μ.μ.)

3.   Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)

Τηλ.: 2313.502221 (8 π.μ. – 8 μ.μ.)

4.   Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου (Πρ. Μυρώνη 2, Άγιος Παύλος)

Τηλ.: 2310.210679 (9 π.μ. – 9 μ.μ.)