Δημήτρης Καζάκης: «Νέο Τραπεζικό Πραξικόπημα»

Νέο τραπεζικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή τη φορά με ολέθρια αποτελέσματα.

 

Την στιγμή κατά την οποία οι Έλληνες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα 60 ευρώ ημερησίως που έχουν την “καλοσύνη” να τους παρέχουν οι Τράπεζες, οι ίδιες προετοιμάζονται για νέα μεγάλα κέρδη, με την συνέργεια του πολιτικού συστήματος.

 

Ένας καταθέτης που στον λογαριασμό του έχει π.χ 100.000 ευρώ, που μάλιστα φορολογούνται, δεν έχει το δικαίωμα να τα πάρει από την τράπεζα που στην ουσία τα κατακρατά και δεν τα αποδίδει.

 

Θεωρητικά, ένας καταθέτης μπορεί να μηνύσει την Τράπεζα, διότι τα χρήματά του κατακρατούνται και για να μην του τα δίνει η τράπεζα, σημαίνει οτι δεν έχει, για να του τα δώσει. Μια τέτοια καταγγελία και μήνυση, θα έχει ως αποτέλεσμα την κύρηξη της τράπεζας, σε χρεοκοπία.

 

Αυτό, θα μπορεί να γίνει μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Διότι την ημέρα εκείνη, πρόκειται να εκδοθεί Ευρωπαϊκή Οδηγία-και με την ελληνική υπογραφή-σύμφωνα με την οποία οι Τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε δυο ειδών “κουρέματα”. Το “κούρεμα” των δικών τους υποχρεώσεων έναντι οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων τους και ακολούθως, στο “κούρεμα” των, δήθεν, εγγυημένων καταθέσεων.

 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κου Περβανά, Προέδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών β.Ε και του κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών, στην διάρκεια της εκπομπής “Πρωινές Κουβέντες” του Radio1D.gr με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, ο Γ.Γ του ΕΠΑΜ κος Καζάκης, έριξε τη βόμβα της είδησης, στο κλείσιμο της εκπομπής.

 

Έτσι, ναι μεν μπορεί ο καταθέτης να ζητήσει την χρεοκοπία της Τράπεζας, η Ευρωπαική Οδηγία όμως θα σπέυσει να το αποτρέψει και, επιπλέον, να οδηγήσει σε γενικευμένο “κούρεμα” υποχρεώσεων και καταθέσεων των Τραπεζών.

 

Το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι γιατί μόνο από τον κο Χαράλαμπο Περβανά ή τον κο Δημήτρη Καλπάκη, ακόμη και από μια ραδιοφωνική εκπομπή, να γίνονται γνωστά τα σημεία και τέρατα που απεργάζεται το τραπεζικό και πολιτικό σύστημα; Είναι προφανές οτι οι ενδιαφερόμενοι, προστατευμένοι από την σιωπή και συνεργασία του πολιτικού-κομματικού συστήματος, δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

 

Από την άλλη πλευρά και, εφόσον, αποδειχθεί την Τετάρτη 22/7 οτι έτσι θα γίνει, τότε βέβαια η εγγύηση των καταθέσεων θα είναι νεκρό γράμμα, μια εξαγγελία που δεν επρόκειτο να τηρηθει.

 

Καθώς τα προξικοπήματα είναι αλλεπάλληλα το τελευταίο διάστημα, ένα ακόμη, απροκάλυπτα τραπεζικό, βρίσκεται σε εξέλιξη. Πράγματι, λύσεις για τις Τράπεζες είτε υπάρχουν είτε πραξικοπηματικά δημιουργούνται. Εναλλακτικές για τους δύστυχους πολίτες δεν υπάρχουν. Το τέλος των ψευδαισθήσεων, έφθασε!

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr