Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Εκδήλωση Ενημέρωσης για τον ιο HIV

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και τηςΕυρωπαϊκής Εβδομάδας Ενημέρωσης και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSISθα διοργανώσει ημέρα δράσης και ενημέρωσης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C.

            Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει όλους τους πολίτες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αντιμετώπισης της λοίμωξης HIV, τις Ηπατίτιδες B και C αλλά και των Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων καθώς και στην εξάλειψη των προκαταλήψεων και του στίγματος των ατόμων που ζουν με τον HIV.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στην κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων από τις 11.00 έως τις 15.00 μ.μ.. Στο χώρο της Πλατείας θα υπάρχει στελεχωμένο όχημα Κινητής Μονάδας της PRAKSIS στο οποίο θα πραγματοποιούνται δωρεάν, γρήγορες και ανώνυμες εξετάσεις για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C ενώ θα παρέχονται πληροφορίες και ενημέρωση προς το κοινό.