Δήμος Δέλτα: Προχωρά στην αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες

Στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή θα προχωρήσει άμεσα ο δήμος Δέλτα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταρτίζει τον προγραμματισμό των νέων αντιπλημμυρικών έργων.

 

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, παρουσία του δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση γέφυρας Μπέλεϊ στην περιοχή του Λουδία, καθώς και η αποκατάσταση της γέφυρας του ΟΣΕ στον Γαλλικό (Ιρλανδική Διάβαση), ώστε να υπάρχει πρόσβαση στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στον βιολογικό σταθμό, στη Βιομηχανική Περιοχή και στη Λαχαναγορά.

Επίσης θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα στην οδό Τσαλικόβου στο Καλοχώρι, με μηχανήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά τα νέα έργα, ο δήμος αποφάσισε να συνάψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της οδού προς τη θάλασσα των Κύμινων, για τη διαπλάτυνση της οδού που συνδέει τη Χαλάστρα με τα Κύμινα και για την αποκατάσταση της γέφυρας Γαλλικού προς Νέα Μαγνησία. Επίσης θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση με την ΥΠΟΜΕΔΗ για ασφαλτοστρώσεις στα όρια ολόκληρου του δήμου και θα συνταχθεί συνολική μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο.

 

“Έχουμε υποσχεθεί ότι θα αλλάξουμε τον δήμο Δέλτα και για αυτό εργαζόμαστε συστηματικά. Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, προχωράμε με έργα υποδομών που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής μας. Ο δήμος μας δεν είναι πλέον ουραγός και ικέτης. Διεκδικούμε αποτελεσματικά όσα δικαιούμαστε για το καλό όλων των δημοτών”, τόνισε ο δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία