Δήμος Παύλου Μελά: Συγκέντρωση ειδών για τα προσφυγόπουλα

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος  Παύλου Μελά  Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο  Αντιδήμαρχος  Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου, καλούν τη σχολική κοινότητα του Δήμου, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, να ανταποκριθούν άμεσα σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα του  Κέντρου Μετεγκατάστασης των  Διαβατών.

Τα είδη που πρέπει να συγκεντρωθούν είναι:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: Ατομικά νερά, χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες.

Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

Είδη ένδυσης και υπόδησης: (παπούτσια όλων των ειδών, αδιάβροχα, μπουφάν)

Παιδικά είδη: Μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, μπιμπερό, χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές, παιχνίδια.

Καθώς και :Πλαστικά πιρούνια – κουτάλια, ποτήρια μίας χρήσης (για κρύα και ζεστά ροφήματα), σακούλες σκουπιδιών μεγάλες, σκούπες – φαράσια – σφουγγαρίστρες, χλωρίνες, γάντια μιας χρήσης (μεσαίο και μεγάλο μέγεθος), μπάλες ποδοσφαίρου και βόλεϊ, μπαταρίες (τύπου AAA), διάφανες κολλητικές ταινίες, μεγάλες επαγγελματικές κατσαρόλες, ζάχαρη, ατομικοί χυμοί.

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται στα σχολεία και σε συνεργασία με υπηρεσίες του Δήμου θα συλλέγονται και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο Κέντρο μετεγκατάστασης των Διαβατών.

Η διαδικασία της συλλογής από το Δήμο ξεκινά την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδείας 2313 302832, 2313 302931

Πρωτοβουλία Κοινωνικού Οργανισμού  και Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιου Κοσμά Αιτωλού

Κοινή πρωτοβουλία των Προέδρων του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΑΠΗ και παιδικοί σταθμοί) Σαράντη Καρβουνίδη και του Ιεραποστολικού Συνδέσμου ‘’Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’’ Δημήτρη Ασλανίδη στοχεύει στην άμεση παράδοση ειδών ένδυσης για τους πρόσφυγες στo στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου των Διαβατών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς κοινών πρωτοβουλιών που θα εστιάσουν στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού ευχαριστεί τον Δημοτικό Σύμβουλο Λαγκαδά Στάθη Γεωργιάδη και τη σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Λαγυνών Λαγκαδά, που πρόσφεραν είδη ένδυσης τα οποία θα κατηγοριοποιηθούν από τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Παύλου Μελά και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των προσφύγων μαζί με τα υπόλοιπα είδη που θα συγκεντρωθούν.

Είδη πρώτης ανάγκης και από τον  Σύλλογο εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά και των Νομικών του Προσώπων

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά και των Νομικών του προσώπων, όρισε τους παρακάτω χώρους συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Πολίχνη: Ισόγειο πρώην Δημαρχείου (Τασούλα Δημητριάδου), Εργοτάξιο (Παναγιώτης Σταμίδης)

Σταυρούπολη: Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης 2ος όροφος (Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Κατερίνα Καλουδοπούλου,), ΚΕΠ Οδού Γωγούση ( Στέλιος Σωτηρέλης)

Ευκαρπία: ΚΑΠΗ Ευκαρπίας (Γλυκερία Μακαντάση)

Πληροφορίες: 6948 060320,  6945 369985